На морето са най-евтините апартаменти, които си заслужава да закупите

1 / 16

Оферти за имоти от 20000 до 60000 евро са хит на морето това лято.

Ето вижте най-евтините апартаменти, които си заслужава да купите в този момент.

На морето са най-евтините апартаменти за продажба в България, които си заслужава да закупите.
Интересът на българите към морските имоти в по-ниския ценови сегмент, е тенденция която лавинообразно нараства от есента на 2020-та година.

Тази нагласа има своята икономическа логика.

Цените на ваканционните апартаменти по Южното Черноморие сега дават възможност наистина за изгодна инвестиция във втори дом. За около 30 000 евро в момента не може да бъде направена добра инвестиция на Софийския пазар на имоти. Градски имоти на тази цена на практика няма, а обзаведено студио в к.к. Слънчев бряг все още може да се намери за около 25000 евро.

Голяма част от предлаганите апартаменти са с разрешение за ползване, изцяло завършени, с ново обзавеждане, в комплекси с контролиран достъп и целогодишна поддръжка.
Среден клас апартамент в комплекс с басейн, ресторант и гледка към морето върви за около 600-800 евро на кв. м, като в цената се включва и цялостно обзавеждане.

Нивото на предлаганите имоти в комплексите в к.к. Слънчев бряг, Свети Влас, Созопол не се различава от това на Испанската ривиера, само цените са многократно по-ниски.

От друга страна през последните 4 години почти липсва строителство на нови комплекси на морето, това предполага постепенно повишаване на цените на морските имоти, така че купувачите в никакъв случай не биха загубили от една такава инвестиция, дори напротив.

Материал на: МИРЕЛА ЕООД
Снимки: база данни МИРЕЛА

24.06.2021, Новини от Мирела