Официално стартира строителството на най-зеления комплекс на София - Moreni Club Residence

1 / 13

Мирела имаше удоволствието да присъства на символичната първа копка на най-зеления комплекс на София в непосредствена близост до София Ринг Мол и магазин ИКЕА.

Мирела представя Морени Клуб Резиденс (Moreni Club Residence) и започва продажбите в комплекса без комисиона от купувача.

Навръх празника на строителя (Димитровден) и след почти тригодишно планиране, в което е помислено и за най-малкия детайл, инж. Пламен Андреев, управител на Планекс Инвест, разкри концепцията за комплекса:

"Поставяйки човека в основата на проекта, обграждайки го с четирите основни елемента - въздух, земя, огън (слънце) и вода, се постига и най-важната цел: обитателите ще са здрави и ще уважават природата, която ги заобикаля."

На събитието присъства и кметът на район Витоша - инж. Теодор Петков, който пожела здраве и успех на инвеститорите, изпълнителите и клиентите, които вече са закупили своите жилища в комплекса.

Първи копки бяха направени символично от инвеститорите, кметът на район Витоша и управителя на Интерхолд - главен изпълнител за грубия строеж. По стара строителна традиция, първата копка беше осветена, след което инвеститорите веднага се заеха да засаждат дръвчета в близост до Ринг Мол.

Тъй като основен акцент е здравословния начин на живот, поради тази причина в комплекса са предвидени множество спортни съоръжения, включително волейболно игрище, алеи за бягане и обширни зелени площи с площ над 63 000 кв. м.

Предстои изграждането на 256 апартамента в 13 многофамилни сгради, както и 26 редови и 12 еднофамилни къщи.

За строителството на всички сгради ще бъдат използвани материали от най-висок клас, а общите части ще бъдат завършени луксозно. Архитектурата на всички сгради ще бъде модерна, съобразена със средата, в която се намира комплексът, а именно на границата между забързания град и спокойствието на планината.

Според плановете на София Метрополитен, предстои удължаването на линия 1 до София Ринг мол и ИКЕA, което ще свърже комплекса с целия град посредством метро.

За повече информация относно предлаганите имоти, както и пълна презентация на комплекса, моля натиснете тук.

26.10.2020, Строителство