Служители на МИРЕЛА от отдел "Чуждестранни клиенти" направиха дарение на децата в Центъра за настаняване от семеен тип в село Атия

1 / 4

По повод предстоящите коледни и новогодишни празници, колегите ни от отдел „Чуждестранни клиенти“ решиха да дарят получените средства, с които екипът им беше награден за постигнати високи резултати през третото тримесечие на 2014 г., на Център за настаняване от семеен тип в село Атия, община Созопол.

Центърът е създаден през 2013 г. с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за Регионално развитие. В новопостроената сграда са настанени 12 деца и младежи на възраст между 7 и 25 години. Базата разполага с логопедичен и медицински кабинет, голяма дневна, столова, бани, тоалетни, както и ученическа стая. Всички деца и младежи са с трайни увреждания и имат нужда от специални грижи. Неотлъчно до тях е персоналът на центъра: детегледачи, медицински лица, педагог, помощен персонал и „таткото, който върши всичко“, по думите на директора г-жа Лидия Дикова - шофьор, техническа поддръжка, помощен персонал и детегледач. Резултатите от добрите грижи на хората, работещи в центъра, получават своята заслужена оценка. През 2014 г. той е отличен за „Най-добър център за настаняване от семеен тип в България“.

След проведен разговор с директора стана ясно, че центърът се нуждае най-вече от олекотени спални завивки, лека мека мебел и дюшеци за гимнастика, имайки предвид специфичните потребности на децата. Колегите ни закупиха олекотени завивки и два фотьойла тип „Пуф”, които децата веднага изпробваха с грейнал поглед и слънчеви усмивки. 

Всеки, който има желание да помогне, може да се свърже с г-жа Дикова на тел. 0889501664 или на e-mail: [email protected], защото Центърът има нужда от хора с големи и добри сърца.

Текст и снимки:
МИРЕЛА

06.12.2014, Новини от Мирела