Дарихме средства на децата от Дом за сираци „Св. Николай” в с. Нови Хан

1 / 10

Във вчерашния празничен ден, колегите ни от офис „Патриарх Евтимий” в гр. София отидоха при децата от Дом за сираци „Св. Николай” в с. Нови Хан, за да дарят получената в началото на месеца парична премия за успешната си работа и събраните от тях лични средства.

Ето какво написа по вътрешната ни информационна система директорът на офиса - г-жа Марта Харалампиева:
- Успяхме да реализираме една наша отдавна запланувана инициатива. Тя съвпадна с професионалния празник на брокерите и агенциите за недвижими имоти, който се отбелязва официално в България за първи път тази година. Така ние също го отпразнувахме, но по свой нестандартен и запомнящ се начин.

Единодушно взехме решение да дарим средствата, с които екипът ни беше награден за постигнати високи резултати през третото тримесечие на 2014 г., на Дом за сираци „Св. Николай” при манастира „Св. Троица” в село Нови хан.
От проведените разговори с отец Иван и отец Григорий стана ясно, че на прага на зимния сезон, домът се нуждае най-вече от дърва за отопление, а децата от топли дрехи и обувки.
Сумата за отопление лично предадохме на отец Иван. Към наградата добавихме собствени средства и закупихме лакомства и плодове за децата.
Срещата ни с обитателите на Дома премина непринудено, сърдечно и вълнуващо. Децата бяха усмихнати и щастливи, а тяхното щастие докосна ѝ нас.
Тръгнахме си удовлетворени и решени, че това няма да е последната ни среща с новите ни приятели.

Текст и снимки: МИРЕЛА

31.10.2014, Новини от Мирела