Карта

Оферта № 391412

1 / 12

Къща, с. Балван, област Велико Търново, 140 кв. м, € 82 500

€ 589 на кв. м

Виж на картата Маршрут

Локация:  Близо до центъра

Площ:  140 кв. м

Застроена площ:  70 кв. м

Площ на парцела:  1100 кв. м

Брой етажи: 2

Спални: 3

Бани: 2

Вид строителство: тухла

Година на строителство: 1990-те

Изложение: юг

Дограма: PVC

Етап на строителство: разрешение за ползване (Акт 16)

Отопление: комбиниран котел

Акценти: 
  • Продава се с обзавеждането
  • Ремонтиран

Продава се отремонтирана къща в с. Балван.
Построена е на два етажа, с обща площ 140 кв. м. На първият са разположени: спалня, трапезария с кухненска част, санитарен възел и килер. Вътрешни стълби водят до втори етаж с две спални, баня с тоалетна и панорамна веранда.
Поставена е външна изолация. Подовата настилка е дюшеме и теракот, дограмата е PVC, вратите са дървени. Подменени са ВиК и eл. инсталации, във всяка стая са прекарани тръби за локално отопление. Спалните са обзаведени. В кухнята има нови шкафове от естествено дърво.
Дворът е с площ 1110 кв.м, равен, добре поддържан, с гараж и масивни каменни селскостопански постройки които са в процес на преустройка за механа със мансардна стая (110 кв.м).
Имотът е снабден с вода, електричество и е лесно достъпен през цялата година.

Селото е добре развито, с редовен транспорт до гр. Велико Търново, който отстои на 17 км. Района е живописен, разположен в Предбалкана, в близост до река Бохот. Селото е с основно училище, целодневна детска градина, читалище, кметство, магазин и заведение, както и мелница със собствена пекарна.

Прочети още

Ето какво е важно да знаете, ако искате да купите този имот с МИРЕЛА

1. МИРЕЛА работи според изискванията на БДС EN 15733 относно предоставяне на услуги от брокери на недвижими имоти.

2. В обявената цена на имота не са включени комисионното възнаграждение на МИРЕЛА и държавните разходи по сделката (местен данък, нотариални такси и такса към Агенцията по вписванията, които (данък и такси), възлизат общо на около 3% от стойността на имота.

За консултация във връзка с изчисляване на разходите по сделката, можете да се свържете с юрист на Мирела ЕООД на тел. 02 9812345 с 09.00 по 18.00 ч в делнични дни.

3. Обичайното комисионно възнаграждение, което дължите при покупка на градски имот е 3% (без ДДС) от продажната му цена, не по-малко от 1000 евро, без ДДС. Тази комисиона не се отнася за ваканционни и селски имоти. За някои имоти комисионата подлежи на изрично договаряне. Съветваме ви предварително да попитайте Вашия агент каква е дължимата комисионата за конкретния имот, който ви интересува.

4. В цената на посредническата услуга се включва:

  • ПРАВНА ЗАЩИТА и пълно юридическо обслужване;
  • Предаване на владението на закупения имот;
  • Регистрацията на имота в данъчната служба, чрез подаване на декларация по чл. 14 от ЗМДТ (опция);
  • Откриване на нови партиди за ток, вода и отопление (ТЕЦ, ГАЗ) (опция);
  • Представяне на новия собственик пред съседите и управителя на Етажната собственост;
  • Сключване на договор за цифрова TV и интернет (опция).

5. За организиране на оглед на имота трябва да направите заявка за оглед към МИРЕЛА.

6. ВАЖНО!!! Възможно е сделката с този имот да е освободена от комисиона за купувача или да има други условия по заплащането на комисиона - попитайте за това агента по офертата.

7. Вие имате право на допълнителни отстъпки, при условията на сключения договор за посредничество с МИРЕЛА.

8. 50% от възнаграждението се заплаща до 5 дни след сключването на предварителен договор за покупко-продажба на имота, а останалите 50% - след окончателното финализиране на сделката. Плащането се извършва по банкова сметка на МИРEЛА.

9. Вие дължите комисионно възнаграждение, само ако купите имота - не дължите нищо предварително.

10. Можете да предоставите гаранция за намеренията си да закупите този имот и предварително да поставите условията, при които ще осъществите сделка. Ако не договорим същите условия, ние ще Ви върнем гаранцията.

11. Преговорите по сделката се осъществяват, чрез посредничеството на МИРЕЛА. Документалното оформяне на сделката се извършва от МИРЕЛА, освен ако Вие не изразите желание да ползвате свои юристи.

12. Можете да сключите предварителен договор за покупко-продажба на имота, като оставите КАПАРО на продавача или да преминете директно към сключването на окончателен договор (нотариален акт)- ние ще Ви предложим възможните варианти и нашето виждане по този въпрос, но решението го взимате Вие и ние се съобразяваме с него.

13. Ако след сключен с нашето посредничеството предварителен договор, по вина на продавача не се сключи окончателен договор за покупко- продажба на имота, МИРЕЛА се задължава да Ви предложи друг подходящ имот, без Вие да дължите допълнително възнаграждение за следващата осъществена сделка.

14. За да избегнем недоразумения, ще бъдете уведомяван/а по e-mail и чрез SMS за всички етапи от сделката.

15. Имате гарантирана възможност да споделите Вашите впечатления от обслужването и да отправите критики и препоръки, директно до ръководството на МИРЕЛА.

16. При сделки на стойност над 10 000 лв., предоставянето на гаранция и заплащането на суми от продажната цена на имота става задължително по банков път.

17. Тук можете да видите практическите съвети на НАП при наемане, покупка и продажба на недвижими имоти.

Ние работим открито и отговорно, при ясни правила, за да Ви предложим прецизно обслужване.

Всички Ваши въпроси можете да отправите към агента, който отговаря за предлагането и продажбата на този имот.

Ще се радваме да бъдете наш клиент!

Контакти

Илиян Генчев
Агент недвижими имоти

Тел.: 0883945104