ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Сенокос

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Добрич - с. Сенокос
1 / 3

Село Сенокос се намира на 15 км от гр. Балчик и на 15 км от областният център гр. Добрич. Населението наброява 650 души.
Старото име на селото е било Чорлу Гьол. Нарекли го така, защото местността, в която е разположено е била блатиста. Поради тази причина основният поминък на населението тогава е било грънчарството.
В село Сенокос са изградени едно основно училище, в което е открита компютърна зала, оборудвана с 10 нови компютъра, зала за волейбол, детска градина, читалище с библиотека, в която се съхраняват над 10 000 български и чуждестранни произведения. В селото има и здравна служба, зъболекарски кабинет, аптека и поща, два кафе-бара и една дискотека, детски площадки. Предвижда се и изграждането на църква. В селото е изградена отлична пътна инфраструктура. Има редовен градски транспорт до гр. Добрич, гр. Балчик и околните села.
В селото живеят 6 английски семейства.
Благодарение на добре развитата си инфраструктура и благоприятно положение, през последните години селото се радва на засилен интерес от страна на български и чуждестранни граждани, решили да инвестират в недвижими имоти.

Източник: интернет
Снимки: selo.bg

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: