ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

ж.к. Лазур

Вижте къде се намира на картата Имоти в град Бургас - ж.к. Лазур
1 / 3

ж.к. Лазур е един от най - предпочитаните за живеене квартали в гр. Бургас, обл. Бургас.

Намира се в близост до „Морската градина“  на град Бургас. Граничи с кварталите  Зорница, Възраждане и Братя Миладинови, от който го отделя бул. Демокрация.
Комплекс „Лазур“ е и в близост до центъра на град Бургас, като пеша стигането до там отнема около 20 минути.
В ж.к. „Лазур“ са разположени Гимназия за Чужди Езици „Васил Левски“ (Руска Гимназия) и ОУ „П. К. Яворов“, детски градини и здравни заведения. Тук се намира и хотел „АКВА“, а в близост до него се намира стадион „Лазур“. В квартала има изградени много съвременни и модерни сгради, като в момента също много усилено се строи, най-вече луксозни кооперации и офис сгради.

Близостта на комплекса до магазини, детски градини и училища, както и до Бургаския свободен университет го прави много привлекателен за живеене. Това определя и по-високите цени на жилищата  спрямо тези в другите комплекси в Бургас.

В квартала има множество жилищни блокове – както ниски четириетажни, така и едни от най-високите у нас 19-етажни блокове. В комплекса се намира и един от най-известните в архитектурно отношение жилищни блокове в цяла България – блокът с номер 77, познат с народното си име „Краставицата“ (заради специфичната си вълнообразна форма).

Източник: http://bg.wikipedia.org, panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: