ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

район "Чаталджа"

Вижте къде се намира на картата Имоти в град Варна - кв. Чаталджа
1 / 5

Район "Чаталджа" е заключен между: бул. Чаталджа, ул. Уилям Гладстон, ул. Джеймс Баучер, ул. Драва Чех, ул. Найден Геров, ул. Княз Николаевич.
Строителството в района е смесено. Сградите на по-големите улици и булеварди са високоетажни, а в по-малките улици има предимно къщи и 3-4 етажни жилищни сгради.
Районът се намира на 10 мин пешеходно разстояние от центърът на град Варна и има добри транспортни връзки с центърa, кварталите и курортите.
Основната "забележителност" в района е пазар "Чаталджа" - там има много заведения за бързо хранене, специализирани магазини за кафе и чай, продават се плодове и зеленчуци, има каси за плащане на сметки за вода, ток и телефон, магазини за облекло, обувки и хранителни стоки.
На територията на района се намира и ПГ по текстил и моден дизайн, книжарници, супермаркет Пикадили, аптеки, магазини, ресторанти, заведения, казино, специализирани технически магазини, бебе-борси, банки и офиси на мобилни оператори, лекарски и зъболекарски кабинети.
Районът граничи с районите "Окръжна болница", "Завод Дружба" и "Червен площад".

 

Автобусни линии: 3, 7, 13, 13а, 19, 26, 27, 28, 29, 31, 31а, 32, 51, 118, 148

 

Текст и снимки: Мирела - офис Варна

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: