Интервю с Теодора Райкова - агент в отдел "Чуждестранни клиенти" - гр. София

1 / 1

Различна, амбициозна, щура и интересна - трудно е да запазиш самообладание и да не се усмихнеш, когато разговаряш с Теди.

Ето защо днес решихме да Ви подарим малко усмивки и да ви срещнем с нея.
Тя е един от най-добрите ни професионалисти и е част от екипа на отдел „Чуждестранни клиенти” вече 8 години. Фактът, че колегите я смятат за чаровна, но меркантилна, изобщо не я притеснява.

Даваме ѝ думата, защото тя определено има какво да ни сподели.

- Теди, представи ни се с няколко изречения?
- Казвам се Теодора Райкова и работя в МИРЕЛА от 8 години. Учила съм в гимназия с разширено изучаване на италиански език, а след това 3 години „Психология и философия” в Югозападния университет „Неофит Рилски” и около 6 години съм работила с деца.
Умея много неща, но най-вече да комуникирам с хората и да продавам. Смятам, че съм почти организирана, контактна, критична, но и много харизматична.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Защо избра МИРЕЛА?
- Не беше директно и целенасочено МИРЕЛА. Приятелката ми и моя колежка, Петя Лалова ме убеди, каза че се изкарват пари и аз нали съм си меркантилна, ето вече 8 години съм тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Разкажи ни повече за твоята първа сделка?
- Първата ми сделка беше за един магазин. Купувачът ме разпитва за ДДС, за данъчна оценка и т.н., а аз нищо, ама съвсем нищо, не разбирах.... И беше супер смешно, защото след всеки зададен от него въпрос аз си записвах и му се обаждах след няколко минути (и така няколко пъти), не знам този човек как не се отказа от мен. Накрая купи и дори остана доволен.

- А коя беше най-трудната ти сделка?
- Тя още не е приключила вече 3 години, но сме на път да я завършим успешно.

- Има ли комична ситуация, в която си изпадала по време на оглед или при сключване на сделка?
- Със сигурност съм имала, но сега не всички си спомням. Наскоро имах един клиент за оглед в Слънчев бряг, бяхме се разбрали за среща в 10 ч., а дойде в 12 ч. – и аз, нали съм си контактно критична, малко му се скарах, а той каза:  „тогава да си ходя .. ”, разсърди се, но беше само за 5 минути. Тръгнахме на огледи и след около 15 минути ми казва – „само с теб ще гледам и само от теб ще купя” – така и стана. Остана много доволен и щастлив.

- На коледното парти на МИРЕЛА за 2014 г. получи награда за „Най-меркантилен колега”, защо според теб?
- Ами, повече от ясно е – "очичките на доларчета" и колкото се може повече сделки, ще помоля и колегите – ако може само мои оферти да продавате, ще ви черпя.

- За какъв клиент мечтаеш?
- За големия клиент с голяма сделка... и да не деля комисиона с друг.

- От какво или от кого черпиш вдъхновение и сили?
- От колегите, от клиентите, от ситуациите, от всичко, което помага за работата ми. Обичам контакта с хората, интересните и различни гледни точки, умението да се асоциирам с клиентите и техните предпочитания, да ги анализирам и така да преценявам какъв имот искат, да ми се доверяват и да оправдавам доверието им.

- Умението да продаваш учи ли се, или е въпрос на природен талант?
- Според мен това или го имаш, или не. То е комплекс от много качества. Не е като да продаваш хляб, от който всеки има нужда, а да можеш да предложиш това, което клиентът иска и да си каже „... уау, това е моето жилище”.

- Има ли разлика в това да си агент на морето и тук в София?
- Не много голяма освен в процента на комисиона – ето пак, ама то е защото съм меркантилна, нали така, (смее се). 
- Трябва да има и такива като мен, за да се правят повече и повече сделки, защото „колкото повече, толкова повече”.

- Колегите са ...
- Страхотни и много различни. На всеки мога да се доверя и знам, че всеки ще ми помогне, ако имам нужда. Екип сме, а това е много важно - дори спечелихме на коледното парти наградата за „Най-сплотен екип”, не напразно. Благодаря им от сърце, че все още ме търпят!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Благодарим на Теди за това интервю! 

 

ИНТЕРВЮ НА: Надя Ненкова
СНИМКИ: личен архив - Теди

 

Вижте имотите, предлагани от Теодора Райкова

Профил на Теодора Райкова 

 

13.03.2015, Агентите на МИРЕЛА