ОДЗ № 8 "Лястовичка"

Вид

Целодневна детска градина

Информация


През 2008 г. Обединено детско заведение № 8 отбележи 35 години от основаването си - 1973 г. и 13 г. от преместването си в нова сграда в ж.к. "Възраждане" І -1995 г.

През 2003 г. получихме престижната европейска награда "Еко - училища".

Участвали сме в много конкурси за рисунки, активно участвахме в Дните на Андерсен и в много изяви, организирани от Община Варна Дирекция "Образование" и Дирекция "Младежки дейности".

Имаме защитени проекти "Лабиринт", съвместно с ПГСД "Н.Хайтов", "Зелен кът", "Еко училища", "Съвременната детска площадка", съвместно с Варненската обсерватория.

Предлагаме и следните педагогически услуги:

  • модерни танци
  • народни танци
  • школа по изобразителна дейност


Имаме сформиран кръжок по астронавтика, където децата с голямо желание се включват и получават много знания за планетите от Слънчевата система, Съзвездията и др.

За обучението и възпитанието на децата се грижат квалифицирани и амбициозни педагози и грижовни помощник възпитатели.Подготовката, която те получават е на много високо ниво и така родителите са спокойни и доволни.

Учебна база

В детското заведение има открит през 2001 г. Първият детски Планетариум в България и Еко кабинет, съвместно с Варненска обсерватория.

Адрес: град Варна, район Младост, ж.к. Възраждане, до бл. 16, вх. 2
Телефон: 052/50-03-43, 052/50-69-04
Уеб сайт: http://www.obrazovanie-varna.com/page.php?79
E-mail: [email protected], [email protected]
30.11.2005, Детски градини