Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии

Вид училище: професионално
                        държавна професионална гимназия

Смени на обучение: двусменен режим

Прием:
Прием след 7-ми клас:
Контрол на качеството и безопастност на храни и напитки
Срок на обучение – 6 години
1 паралелка – 28 ученици
Прием след 8-ми клас:
Контрол на качеството и безопастност на храни и напитки
Срок на обучение – 5 години
1 паралелка – 28 ученици
Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия
Срок на обучение – 5 години
3 паралелки – 84 ученици
Производство на сладкарски изделия
Срок на обучение – 4 години
1 паралелки – 28 ученици
Декорация на сладкарски изделия
Срок на обучение – 4 години
1 паралелки – 28 ученици
Вечерно обучение:
Приемът за вечерно обучение е по документи, след завършено основно образование – 8 клас
Една паралелка – 30 ученици
Прием след завършено средно образование:
Хлебар - сладкар
1 паралелка - 26 човека
Квалификационни курсове:
Курсовете се организират за част от професията при събиране на група или заявка от фирма.

Учебна база:
Училището разполага с четири оборудвани със съвременни машини, уреди и пособия работилници, два компютърни кабинета, библиотека. Осигурено е медицинско обслужване и охрана. Желаещите да спортуват ученици могат да се включат в секциите по волейбол, баскетбол, футбол и тенис на маса.

Допълнителна информация:
Гимназията поддържа активни връзки с Федерацията на хлебопроизводителите, Браншова камара на хлебопроизводителите, Занаятчийска камара “Кобленц”, хлебозаводи, частни фирми и др.. Съвместно се организират промоции и представяния на нови продукти за хлебната и сладкарска промишленост. Това дава възможност за обновяване на учебното съдържание, което е в крак с най-новите тенденции и отговаря на потребностите на пазара на труда у нас.

Транспортни връзки:
автобуси № 72, 77,
трамваи № 8, 10,

Адрес: гр. София, ул. "Суходолска-12" бл. 5,
Телефони: 02/822-10-96; 02/292-05-83; 02/920-16-29;
e-mail: [email protected]
URL: http://www.sghst.com/

30.11.2005, Училища