Вид училище: професионално
професионална гимназия
Смени на обучение: едносменен режим
Специалности:
Професия: Фирмен мениджър
Специалност: Предприемачество и мениджмънт в производството на облекло и модния дизайн
В учебната програма е включен материал с овладяването на който се цели колежаните да усвоят достатъчно знания и умения, свързани със същността на модния дизайн.В процеса на обучение освен теоретичните знания се усвояват и практични умения. Материала в учебното съдържание изгражда няколко основни формиращи интелекта подцели като: активиране на наблюдателността и познавателните способности, пространствено мислене, способност за естетическа оценка. Не по-малко важни са утвърждаването на творческата индивидуалност, формирането на ценни личностни качества като трудолюбие, инициативност, отговорност, любов към предметния свят, развитие на способността за иновации.
Професия: Фирмен мениджър
Специалност: Предприемачество и мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството
В учебната програма е включен учебен материал, с овладяването на който се цели:
o усвояване на теоретични и практични знания относно организацията на работата в хотела и ресторанта, създаването и съхраняването на документи, обработка на информация и начини за нейното представяне;
o усвояване на основни знания, свързани с организацията в хотела и ресторанта и умения за работа в екип и за създаване на такъв;
o Професионални умения свързани със специфичните особености на отделните дейности – точност, прецизност, актуалност, наблюдателност;
o Достигнатото ниво на умения е овладяване на знания необходими за изпълнения на професионалните задачи във всички звена в хотела и ресторанта;
Професия: Хотелиер
Специалност: Организация и управление на хотелиерството
Организация и управление на хотелиерството цели придобиването на знания за вземане на управленски решения, управление на хотелиерския персонал и финансов мениджмънт на средствата за подслон. Усвояват се знания и по управление на технологиите, прилагани в хотелиерството, ресторантьорството /фронт-офис, резервации, рецепция, камериерско обслужване, домакинство, социално-психологически аспекти/ и допълнителните дейности. Изучават се стандартите на хотелиерския мениджмънт на Европейския съюз. Разглеждат се основните положения в организацията и технологията на счетоводния процес в хотелиерството.
Директор: Юлия Тончева
Транспортни връзки:
Автобуси № 1, 2, 2а, 4, 7, 12, 12а, 17, 25, 209, 211
Тролейбус № 1
Адрес: гр. Бургас, ул. "Цар Петър" № 7;
Телефон: 056/82-79-62;
e-mail: [email protected]
URL: http://www.collegelevski.org/