ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

кв. Колю Фичето (Триъгълника) - гр. Велико Търново

Вижте къде се намира на картата Имоти в град Велико Търново - кв. Колю Фичето

Местоположение

"Колю Фичето" е най-западният квартал на град Велико Търново.

Той е един от най-развитите  и комуникативни райони в града. В него се намират най-големите магазини и търговски центрове и е предпочитано място за инвестиции.

Архитектура

Това е единственият квартал, който се отличава с изцяло тухлено строителство. През последните години се построиха и редица нови блокове и комплекси, които оформят облика на района.

Образование, спорт, свободно време

Непосредствено до квартала е разположен Националният Военен Университет „Васил Левски”. В самият квартал са новите корпуси на Великотърновският университет, две училища - СОУ „Емилиян Станев” и Професионална гимназия по електроника „А. С. Попов”, две целодневни детски градини и една ясла. 

В квартала се намира и Двореца на културата и спорта "Васил Левски" (Спортната зала). В последните години бяха изградени и два модерни спортни комплекса - единият с тенискортове, а другият с футболни игрища ("Спортно Търново"). Добра възможност за спорт предоставя и напълно обновеният по Европейски програми парк на квартала.

В свободното си време жителите и гостите на града могат да посетят първият извънстоличен МОЛ - CENTRALL MALL. Той се отличава с модерна архитектура и предлага множество развлечения.

В "К. Фичето" има няколко големи супермаркети от веригите МЕТРО, Пикадили и ЛИДЛ. 

Транспорт

Районът се характеризира с отличен достъп, най-вече благодарение на една от главните транспортни артерии на Велико Търново - бул."България". От долната страна на квартала минава главният път София- Варна.

Три автобуса обслужват квартала:

  • Автобус  № 2, 5, 110;

Текст и снимки: МИРЕЛА

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: