ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Велика

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - с. Велика
1 / 6

Велика е село в Югоизточна България. То се намира в община Царево, Област Бургас.

Отстои на 65 км южно от гр. Бургас и Международно летище Бургас и на 4 км от просторните плажове на курортното крайморско село Лозенец, на 13 км южно от гр. Приморско  и на 10 км северозападно от гр. Царево.

Разположено в подхълмието на Национален Парк Странджа, то е само на 3 километра от морския бряг. Уникално съчетание на море, планина и река, екзотична растителност и многообразие на животински и растителни видове. Запазени са традициите и автентичната Странджанска култура и обичаи.  Тишината, спокойствието и екологично чистата природа привличат много туристи.
Освен за хората, желаещи да почиват едновременно на море и планина, и същевременно да избягат от шумотевицата в някой от морските ни курорти, регионът е подходящ още за любителите на риболова поради близоста до морето и наличието на два язовира и река. Разнообразни възможности за туризъм - опознавателен, екотуризъм, яхттуризъм, фото и хоби туризъм, ловен туризъм и др.
Една от най-големите забележителности на Велика е ботаническата градина на сем. Серафимови, в която има над 3000 вида растения.
До село има редовен транспорт от и до град Царево – автобусът пътува два пъти дневно – сутрин и вечер.

Текст: Мирела
Снимки: panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: