ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

кв. Орландовци

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - кв. Орландовци

Квартал „Орландовци” е разположен в североизточната част на София.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

На югозапад граничи с бул. „Първа българска армия”, който го разделя от широкия център на града, Централната ЖП и Автогара на София. На югоизток граничи с кв. „Малашевци” и кв. „Хаджи Димитър”, а на север ул. „Константин Преславски” го дели от кв.”Бенковски”.

АРХИТЕКТУРА


Орландовци е един от най-старите квартали на София, застроен предимно с еднофамилни къщи и само няколко панелни блока. Изключително озеленен, тих и  спокоен с много перспективи  за застрояване на нови, тухлени кооперации и офис сгради, поради близостта му с Индустриалната и Търговска зона между ул. „Козлодуй” и бул. „Първа българска армия”.

ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И АДМИНИСТРАЦИЯ

В района се намират църквите  „Св. Петка Самарджийска” на ул. „Мара Бунева” и „Св. Три Светители” на ул. „Хр. Станишев”. 9-ти Диагностично-консултативен център е на ул. „Хр. Бостанджиев”, а читалищата „Искра” на ул. „Съзнание” и „Райна Княгиня” на ул. „Железопътна”,  58 ОУ на ул. „София” и автогара „Орландовци” на бул. „Първа българска армия”.

ТРАНСПОРТ


Транспортните линии, които обслужват квартала са:

  • Автобуси – № 18, 20, 21, 22, 23, 24, 24А, 86, 79, 100;
  • Трамвай – № 2, 3, 18;
  • Маршрутни таксита – № 20, 46, 11;

Текст и снимки: МИРЕЛА

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: