ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

кв. Симеоново

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - кв. Симеоново

Квартал „Симеоново”  е един от престижните квартали на гр. София, разположен в подножието на планината „Витоша”.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Намира се над „Околовръстен път”, на запад граничи с кв. „Драгалевци”. От квартала се разкрива прекрасна гледка към София и планината. Известен е преди всичко с близостта си до модерния кабинков лифт, свързващ града със ски-пистите на „Витоша”. Чистият въздух, колоритната природна среда и бързата транспортна връзка към центъра на града, правят този квартал скъп и предпочитан за живеене от представителите на бизнес-средите, чуждестранни компании и дипломатически мисии.

АРХИТЕКТУРА

Това е район, застроен предимно с еднофамилни къщи и малки семейни хотели. Напоследък свободните терени в района се застрояват с луксозни къщи и комплекси с контролиран достъп. Цените на имотите в кв. „Симеоново” поддържат едни от най-високите нива в столицата. В момента в този район трудно се намира свободна земя за строителство.

ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И АДМИНИСТРАЦИЯ

Здравната служба на квартала се намира на ул. "Крайречна" 10. В кв. "Симеоново" има кметство, поща, едно държавно училище 64 ОУ „Цар Симеон Велики” на ул. “Симеоновска” 1 и частни училища „"рита” – на ул. “Каменица” 13 и "Рьорих" – на ул. “Крайречна” 9, Средно общообразувателно училище с ранно чуждоезиково обучение "Еспа" – на ул."Каменица" №3.

ТРАНСПОРТ

Транспортните връзки, които обслужват квартала са:

  • Автобуси -  № 67, 98;
  • Маршрутни таксита - № 41, 25;

Снимки: МИРЕЛА

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: