ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

кв. Малинова долина

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - кв. Малинова долина

Малинова долина е престижен южен квартал, разположен непосредствено до Студентски град с всички удобства, развлечения и инфраструктура на този район.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ


Намира се на запад от кв. Младост- 4, на юг граничи с Околовръстен път. На 10 мин. път до Бизнес парк София и околните офиси. През квартала минава бул. Св. Климент Охридски, като от двете му страни в близост до кв. Дървеница има много складове, малки производствени помещения и офис сгради. На юг от комплекса на „Националната спортна академия” има 9 улици с много нови луксозни къщи, както и свободни парцели.

Удобен достъп до центъра на София по бул. Драган Цанков.

АРХИТЕКТУРА

Кварталът е основно застроен с еднофамилни къщи. Новият план на „Малинова долина”, предвижда строителни норми с по-добри градоустройствени показатели и големи площи за озеленяване. Основна цел на общинската администрация за момента е подобряване състоянието на канализацията, водоснабдяването и уличната мрежа в района.

Кв. „Малинова долина” е предпочитан, заради комуникативното си местоположение, бързия и лесен достъп до централната част на София. Свободните парцели са все още на сравнително разумни цени, като има разнообразе от площи между 500 до около 2000 кв.м. В източната част на квартала, която граничи с ж.к. Младост 4, се наблюдава тенденция за строителството на неголеми 3- 4 етажни жилищни сгради с добре озеленени дворни площи и контролиран достъп, което ги прави атрактивни за купувачи в ценовите нива от 80 000 до 120 000 евро.

Тъй като според стария градоустройствен план кварталът е бил предвиден за вилна зона на града, там няма училища, здравни заведения и детски градини.

ТРАНСПОРТ


            До квартала се стига с:

  •  Автобуси - № 68, 69, 70 и 123

Текст и снимки: МИРЕЛА

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: