ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

кв. Васил Левски

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - кв. Левски

кв. " Васил Левски" се намира в североизточните райони на столицата.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

"Левски" е един от жилищните квартали на  столицата с бързи  транспортни връзки до централната градска част. Граничи с жк. Сухата река - на запад, на юг с Ботевградско шосе. Кварталът се състои  от две части  стара - кв. " Васил Левски"  и нова - ж.к. " Левски"  В и Г. Те са разделени от бул. Владимир Вазов.

АРХИТЕКТУРА

За кв. " Васил Левски" са характерни еднофамилни къщи с дворове, добре изградена инфраструктура, тихи и спокойни улици и много зеленина.

Зелените площи в новата част на квартала са сравнително по-малко. Застрояването му е правено върху полски земи, които не са били залесени.

В комплекса /" Левски" В и Г/ има предимно панелни сгради. Повечето от тях са строени през последните двадесет години. Разнообразието от жилища е голямо - от гарсониери до тристайни и четиристайни апартаменти. В някои от блоковете, главно в “Левски-В”, в партерните етажи има разположени търговски обекти.

ТРАНСПОРТ

Заради по-удобния транспорт и по-голямото количество търговски обекти по-предпочитан от купувачите е жк. Левски-В. До жк “Левски” пътуват:

  • Автобуси   - № 78 и 120
  • Тролейбус - № 1

Текст и снимки: МИРЕЛА

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: