ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Страшимирово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Варна - с. Страшимирово
1 / 12

Страшимирово е село в Североизточна България и е част от община Белослав, Варненска област. Намира се на 2 км югозападно от град Белослав, на 10 км североизточно от морската столица Варна и на 432 км югозападно от град София.

 

обща информация

Намира се на 31 м надморска височина. Населението му е около 900 жители. Климатът е умерено континентален със силно черноморско влияние. Характеризира се с прохладно лято, дъждовна есен, мека зима и слънчева пролет.


инфраструктура и транспорт

Селото е благоустроено с добре уредена инфраструктура. През последните две години се наблюдава силно развитие на строителството, което се дължи на близкото разположение до гр. Варна.
През селото минава редовен жп и автобусен транспорт. В момента съществуват автобусни връзки с Варна и Девня, както и жп линия София-Варна.
Населеното място разполага с целодневна детска градина и читалище. Един общопрактикуващ лекар се грижи за здравето на жителите. Най-близката болница се намира в областния град Варна.

туризъм

Страшимирово е разположено на брега на Белославското езерото, където любитилите на сърфа се събират, когато вятъра е подходящ за практикуването на този спорт. Благоприятното му разположение и удобният транспорт превръщат Страшимирово в предпочитана дестинация за чужденци, любители на селския туризъм, както и за всички онези, които идват тук, за да избягат за няколко дни от шума и напрежението в големия град.

забележителности

  • На около 2 км растояние се намира резервата Побитите камъни - уникална природна забележителност, не само за територията на България, но и за цяла Европа. Състои се от над 300 големи и малки каменни образувания.

Източници http://bg.wikipedia.org
Снимки: Internet

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: