ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

Владимирово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Добрич - с. Владимирово
1 / 7

Владимирово е село в Североизточна България, част от Добричка община, област Добрич. Намира се на 26 км западно от гр. Добрич и на 18 км южно от гр. Вълчи дол.

обща информация

Климатът е типично Добруджански, с влажна и студена зима и сухо лято. Изложението на селото е много добро, което позволява на всички махали да имат южно и източно изложение. В същото време горите около селото го предпазват от студените североизточни, северни и северозападни ветрове.
Релефът на землището е хълмист и прорязан от суходолие, а към северната страна има леко наклонени терени. Селото има богата подпочвена вода на дълбочина 15-20 метра. Населението наброява около 350 души. Надморска височина - 240-250метра.

инфраструктура

Владимирово е най-голямото село в района. На територията му действат следните институции - кметство, където се провеждат бракосъчетания, целодневна детска градина, средно общообразователно училище, читалище, няколко магазина за хранителни стоки, поща, малък парк с детска площадка и кафене. Пътищата са в много добро състояние. Селото е електрифицирано и водоснабдено. Местните жители могат да се възползват от всички съвременни комуникации - телефон, интернет, сателитна телевизия, покритие на всички мобилни оператори. Редовен автобусен транспорт свързва Владимирово с гр. Добрич и околните села.

Текст: http://bg.wikipedia.org
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: