ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Страхилово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Велико Търново - с. Страхилово

Страхилово е село в община Полски Тръмбеш, Област Велико Търново.

местоположение

Намира се на 43 км от Велико Търново и Свищов, на 40 км от Горна Оряховица и на 80 км от Плевен. Минралните бани на село Обединение се намират само на 19 км.

история

Днешната територия и околности на Страхилово са били обитавани от най-древни времена. От археологически находки е установено съществуването на римско поселище през ІІ и ІІІ век от н.е. в североизточните околности на селото.  През 1927 година в тези околности са намерени два римски паметника, известни на археолозите и описани от тях.

инфраструктура

Селото е с население от около 1200 човека и е добре уредено. Има поща, библиотека, магазини за хранителни стоки, заведения, кабелна телевизия, покритие на всички мобилни оператори, и редовен транспорт /на всеки час/ за гр. Велико Търново и гр. Свищов. В Страхилово има и читалище, основно училище и детска градина.

На територията на община Полски Тръмбеш, предстои изграждане на логистичен център. Центърът ще се състои от 720 складови бази на един и два етажа с 4000 паркоместа за клиенти и офиси клас А. Предвидено е изграждането и на обслужващи ресторанти, център за битови услуги и банков салон.

Само на 6 км. от селото се намират магистралите София- Русе (Е-83) и Русе- Свиленград (Е-85)  като главният път Велико Търново-Свищов минава през селото.

 

Снимки: МИРЕЛА
Текст:  http://bg.wikipedia.org/

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: