ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Бръшляница

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Бръшляница
1 / 8

Бръшляница е село в Северна България. Намира се в община Плевен, област Плевен.

Отстои на 24 км северно от гр. Плевен, на 12 км южно от гр. Гулянци, на 18 км северозападно от гр. Славяново и на 167 км североизточно от гр. София.

Разположено е в равнинен район, а надморската му височина е 133 м. Климатът се характеризира с горещо и сухо лято, докато зимата е студена. Многобройни валежи падат през месеците юни и февруари. Характерно за района е, че е един от най-градобитните в Северна България.

В селото са изградени водопреносна и електропреносна мрежи. Редовен автобусен транспорт го свързва с останалите населени места.

Постоянното население е около 818 души.

Тук функционират кметство, читалище, детска градина, основно училище, търговски обекти и заведения, както и футболен клуб. За здравето на местните жители се грижат един общопрактикуващ лекар и един стоматолог, а най-близката болница е в гр. Гулянци.

Язовирът край гр. Славяново привлича риболовците с едър толстолоб, средно голяма каракуда и шарани.

Заслужава си да се разходите и до Панорама Плевенска епопея в гр. Плевен, където може да разгледате също парка Кайлъка, Музея на виното, Скобелев парк и къщата-музей „Цар Освободител Александър II”.

Източници: http://bg.wikipedia.org
Снимки: интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: