ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Караджово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Пловдив - с. Караджово
1 / 6

Караджово е село в Южна България. То се намира в община Садово, Област Пловдив.


Селото отстои на около 15 км източно от гр. Пловдив, на около 11 км северно от гр. Асеновград и на около 6 км североизточно от гр. Садово

Редовен транспорт свързва населеното място с Пловдив и Асеновград.

Релефът на селото е равнинен, а средната надморска височина е около 160  м.
По отношение на климата, регионът се характеризира като едно от местата с най-продължителните часове на слънцегреене в страната. Пролетните температури нарастват сравнително бързо, лятото е горещо и сухо, а зимата е сравнително мека и топла.

Населението на селото е около 1000  жители.

Инфраструктурата на с. Караджово е с изградена, частично асфалтирана и осветена улична мрежа, канализация, водоснабдителна мрежа, телефони, кабелна ТВ и Интернет.

Жителите разполагат с кметство, основно училище, детска градина, читалище, библиотека, църква, пощенска станция и търговски обекти. Най-близкото средно учебно заведение се намира в общинския център Садово.

Медицинско обслужване на населението предоставят в здравен център с общопрактикуващ лекар и стоматолог, а най-близката болница се намира в гр. Пловдив.

Забележителности

Храмът Света Богородица и Етнографски музей се намират в с. Болярци на около 6 км североизточно, а в с. Катерица се намира храм Свети Николай - част от историческото наследство на региона.

Яз. Моминско и яз. Кочево са подходящи дестинации за туризъм и риболов.

Близостта на Пловдив и Асеновград дават възможност за посещения на безбройните исторически и природни забележителности в тези райони.

 

Източници: http://www.sadovo.bg, http://bg.wikipedia.org
Снимки: http://www.panoramio.com/, http://www.sadovo.bg

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: