ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Раданово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Велико Търново - с. Раданово
1 / 5

Раданово е село в община Полски тръмбеш, област Велико Търново.

Отстои на 2 км южно от Полски тръмбеш, на 35 км северно от Велико Търново и на около 250 км североизточно от столицата София.

Разположено е на брега на река Янтра, в Дунавската равнина на надморска височина от 48 метра. Климатът се характеризира с топло лято и студена зима.

Населението наброява около 1900 души. Има редовен железопътен транспорт.

В селото има електропреносна и водоснабдителна системи, както и обхват на мобилните оператори. Тук функционират кметство, основно училище, целодневна детска градина, хранителни магазини и заведение. На разположение на жителите са още стадион и парк. Медицинското обслужване е поето от един общопрактикуващ лекар и стоматолог, а най-близката болница е на територията на град Полски тръмбеш.

Гостите на селото могат да видят следните забележителности в района:

  • В общинския център се намират Минералните бани, чиято вода притежава ценни лечебни свойства и Историческия музей, който представя експонати, проследяващи бита в района;
  • Преображенски манастир - един от най-големите Български манастири, разположен на около 30 км от Раданово;
  • Старинното селище Арбанаси се намира на около 32 км. То се отличава със своите невероятни къщи и църкви с богата вътрешна декоративна украса, резба и стенна живопис създадени през XVI-XVII в. 

Източници: http://www.trambesh.eu 
Снимки: интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: