ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Овчарово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Добрич - с. Овчарово
1 / 8

Овчарово е село в Североизточна България. То е част от община Добричка, oбласт Добрич. Намира се на 12 км от гр. Добрич, на 70 км от гр. Варна и на 35 км от гр. Балчик и морският бряг. Населението му наброява около 600 човека. Надморско равнище - 260 м. Релефът е равнинен. Климатът е умерено-континентален. Лятото е слънчево и горещо, а зимата - с обилни снеговалежи.
В селото и района е изградена отлична инфраструктура - регулярно водо- и електроснабдяване, пътища в добро състояние. В селото има основно училище, ЦДГ, читалище с библиотека, селскостопанско летище, здравен пункт, кметство, пощенски клон, хранителни магазини, кафене, механа, парк, търговски комплекс, футболно игрище, където се играят срещи на отбори от В-група. До 2005 г в селото е имало завод за производство на филтри, който вече не функционира. Има редовен обществен транспорт до гр. Добрич и околните села. Селото е потънало в зеленина. Парковите площи са облагородени и поддържани. Овчарово е тихо и спокойно село. Едно от основните му преимущества е близостта до областния гр. Добрич.
Местното население е ангажирано предимно в земеделие, животновъдство и зърнопроизводство. В районът се отглеждат предимно зърнени и маслодайни култури - жито, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица.

Източник: www.dobrichmedia.com
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: