ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Балканци

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Добрич - с. Балканци
1 / 1

Балканци е село в Североизточна България, част от община Генерал-Тошево, обл. Добрич. Намира се на 28 км северозападно от град Каварна, на 40 км западно от гр. Шабла и на 17 км от град Генерал-Тошево, на 70 км северно от гр. Варна и Международно летище Варна.


обща информация

Релефът е равнинен. Климатът - умерено-континентален, с типичните за района горещо лято и студена, снежна зима. Населението е приблизително 90 човека. Надморска височина - 100 м.

инфраструктура

Балканци е с добра инфраструктура - има редовен транспорт до гр. Генерал Тошево и околните села, интернет, действащо читалище с библиотека, хранителен магазин, кафене и зърнена база. Селото е напълно електрифицирано и водоснабдено. Пътищата са в добро състояние.
Село Василево, което се намира на 2 км от Балканци предлага всички съвременни удобства - училище, здравна служба и др. В Балканци и околните села има закупени къщи от английски семейства, които пребивават целогодишно.

 


природа

Природата в тази част на България е изключително красива. Климатът е мек, поради близостта с Черно море, което благоприятства развитието на еко и селски туризъм. Отлично място за отдих и спокойствие.
Основният поминък на местните хора са растениевъдството и зърнопроизводството, за развитието на които райoнът предлага отлични условия - подходящ климат и плодородни почви.

Текст: Мирела
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: