ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Божурово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Добрич - с. Божурово
1 / 4

Божурово е село в Североизточна България, част от община Добричка, Област Добрич. Намира се на 72 км северно от гр. Варна, на 22 км северозападно от гр. Добрич, на 50 км от Балчик.

обща информация

Климатът е умерено континентален, характеризира се със студена зима, прохладна пролет, горещо лято и пъстроцветна есен. Релефът е равнинен и изключително благоприятен за развитието на модерно земеделие и други дейности. Населението наброява около 950 души.

инфраструктура

Божурово е с добре изградена инфраструктура - пътищата са в добро състояние, селото е електрифицирано и водоснабдено. Има основно училище, читалище, напълно обновена дестка градина, православен храм /който е построен с доброволни дарения от живеещите в селото християни и мюсюлмани/, джамия, малък парк, здравна служба и няколко частни фирми. В селото има ловна дружинка.

 

природа

Природата, която заобикаля селото е много красива - горски масиви се редуват с обширни плодородни ниви. Съществуват отлични условия за развитието на селски туризъм, лов и фотосафари.
Основният поминък на местните хора е селското стопанство - развиват се предимно растениевъдство, животновъдство и пчеларство.

Текст: Мирела
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: