ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Комарево

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Комарево
1 / 4

Комарево е село в Северна България. Намира се в община Долна Митрополия, област Плевен

В България има още три населени места със същото наименование - с. Комарево, област Варна, с. Комарево, област Враца и с. Комарево, област Монтана

Отстои на 18 км североизточно от гр. Долна Митрополия, на 7 км югозападно от гр. Гулянци и на 27 км северно от град Плевен. Съседните села Крета и Подем са на съответно 5 км североизточно и на 8 км южно. Столицата София е на 178 км югозападно. 

Разположено е в равнинна местност на левия бряг на река Вит, а надморската му височина е 36 м. Климатът е умереноконтинентален със студена зима и топло лято, количеството на валежите е малко, най-многобройни са през месеците май и юни. Често падат градушки.

Комарево е добре поддържано село с асфалтирани и осветени улици. Изградени са водопреносната и електропреносната мрежи. Покритие имат и мобилните оператори. Автобусен и железопътен транспорт го свързват с останалите населени места.

Постоянното население наброява около 1225 души.

Тук функционират кметство, читалище, основно училище, детска градина, клуб на пенсионера, магазини и заведение. Двама общопрактикуващи лекари и един стоматолог се поели грижата за здравето на местните жители. Медицински център и болница ще откриете в близките градове Гулянци и Долна Митрополия, където работят и средни училища.

Река Вит предоставя добри условия за почивка, риболов и разходки сред природата. 

Културното и архитектурно наследство е представено основно от археологическия резерват "Улпия Ескус", в село Гиген (22 км), който е обявен за паметник на културата с национално значение. Той представлява останки от римски и византийски град. 

Източници: http://bg.wikipedia.org 
Снимки: http://www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: