ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Писарово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Писарово
1 / 6

Писарово е село в Северна България. Намира се в община Искър, област Плевен

В България има още едно населено място, носещо същото наименование в община Генерал-Тошево, област Добрич.

Отстои на 6 км южно от гр. Искър, на 9 км северозападно от с. Горни Дъбник и на 34 км западно от гр. Плевен. Столицата София е на 140 км югозападно.  

Разположено е в котловина в Дунавската равнина, в близост до течението на р. Искър, а надморската му височина достига 155 м. Климатът е умерено-континентален и сравнително сух. Зимата е много студена. Пролетта е топла, а лятото - горещо. Есента настъпва към средата на месец октомври. 

Постоянното население на селото е около 931 души. 

Селото е много добре уредено - централните улици са асфалтирани и осветени. Изградени са водопреносна и електропреносна мрежи. Мобилните оператори имат покритие. Редовен автобусен транспорт го свързва с останалите населени места. 

Тук функционират кметство, поща, начално училище, детска градина, читалище с певческа група, магазини и заведения. Общопрактикуващ лекар и стоматолог са поели грижата за здравето на местните жители, а болница има на територията на общинския център. 
Писарово има и стадион, както и футболен клуб. 

Язовир "Горни дъбник" предлага отлични възможности, както за риболов и водни спортове, така и за почивка. Той е част от защитените местности по програма „Натура” 2000. Тук има изградени почивна станция и заведение.

В Плевен можете да посетите три от 100-те Национални туристически обекта - Панорама Плевенска епопея, Регионален исторически музей и Мавзолея-параклис "Св. Георги Победоносец". Други интересни места в близост са паркът Кайлъка и Музеят на виното

Източници: http://bg.wikipedia.org
Снимки: http://www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: