ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Буковлък

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Буковлък
1 / 2

Буковлък е село в Северна България. Намира се в община Плевен, област Плевен

Отстои на 6 км северно от гр. Плевен и на 164 км североизточно от град София.

Намира се в равнинен район, а надморската му височина е 107 м. Климатът се характеризира с горещо и сухо лято, докато зимата е студена. Многобройни валежи падат през месеците юни и февруари. Характерно за района е, че е един от най-градобитните в Северна България.

Буковлък е добре уредено село. Има редовна автобусна линия до гр. Плевен с четири курса на ден. Изградени са водопреносна и електропреносна мрежи, доизгражда се и канализацията. Прави се основен ремонт на улиците и площада. Всички мобилни оператори имат обхват.

Постоянното население наброява около 3965 души. 

Тук работят кметство, читалище, основно училище и детска градина, както и здравна служба с трима общопрактикуващи лекари, аптека и църква. Има търговски обекти и заведения. На територията на гр. Плевен се намират най-близките болница и средни училища. 

Забележителности, част от 100-те национални туристически обекта, които трябва да посетите са мавзолеят-параклис "Св. Георги Победоносец", Панорама "Плевенска епопея 1877 г." и Регионалният исторически музей.
Парк "Кайлъка" пък е любимо място за отдих на плевенчани и на гостите на града.

Природна забележителност, до която си заслужава да си направите екскурзия е каньонът на р. Чернелка, който е защитена местност. Там може да видите и пещера Капчука

Язовир Табакова чешма (5 км) е подходящ за практикуването на риболов. 
 
Източници: http://old.pleven.bg http://bg.wikipedia.org
Снимки: http://www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: