ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Давидово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Търговище - с. Давидово
1 / 3

Давидово е село в Североизточна България, част от община Търговище, област Търговище. Намира се на 3 км от гр. Търговище и на 127 км от гр. Варна.

обща информация

Селото е закътано сред невисоки, зелени възвишения, а през него минава река. Наблизо има голяма иглолистна гора. Климатът е умерено-континентален с ясно изразени 4 сезона - горещо лято, суха и топла есен, студена зима с обилни снеговалежи, слънчева пролет. Населението на Давидово наброява около 450 човека. Надморска височина - 160 м.

инфраструктура

В Давидово има читалище с библиотека, училище-интернат за специални деца, кметство, парк, писта за бъги състезания, млекопреработвателно предприятие чиято продукция се изнася в ЕС, православен храм, хранителни магазини, кръчма, поща, медицински кабинет, футболно игрище. Най-близкото училище се намира в гр. Търговище.
Селото е водоснабдено и електрифицирано, а пътищата са в много добро състояние. Има покритие на всички мобилни оператори, интернет и кабелна телевизия, както и редовен автобусен транспорт до гр. Търговище.
Местните хора се гордеят със своя футболен отбор, който играе в шампионата на В-група.

 

забележителности

  • На 13 км от Давидово се намира един от големите язовири в североизточна България - Съединение. Язовирът е зарибен и предлага отлични възможности за риболов: костур, каракуда, попче, слънчева рибка, бяла риба, уклей, бабушка, червеноперка, платика, шаран. Освен за риболов, мястото е подходящо и за пикник и почивка сред спокойствие, тишина и невероятно красива природа. Много от жителите на Търговище прекарват уикендите си на палатка край язовира. Около язовира има полянки за препичане, както и гористи пояси с дебела сянка. Разрешено е и паленето на огън, така че ако имате улов, може да си го опечете на място.
  • Бъги -пистата, разположена до селото е арена на организирани мотокросове, АТВ и бъги състезания, както на местно, така и на национално ниво, като най-популярно е състезанието Ендуро.

 

Източник: интернет
Снимки: http://www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: