ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

С. Генерал Колево

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Варна - с. Генерал Колево
1 / 5

Село Генерал Колево е част от община Вълчи дол, област Варна и се намира на 65 км от гр. Варна и морският бряг, и на 30 км от гр. Вълчи дол.

обща информацияСтарото име на селото е Араплар. Населението му наброява приблизително 300 жители. Надморска височина - 287 м. Климатът е умерено-континентален и се характеризира с мека зима с обилни снеговалежи и прохладно лято.

инфраструктура


В селото има кметство, действащо читалище с богата библиотека, хранителен магазин, кафене, поща, православен храм "Света Троица", построен през 1907 г, който се нуждае от реставрация.
В съседното село Стефан Караджа, което отстои на 6 км има професионална гимназия по земеделие и горско стопанство, основно училище и ЦДГ.

природни дадености

В близост до Генерал Колево има зарибен язовир с контролиран достъп, в който риболовците могат да уловят шаран, толстолоб, амур и бяла риба. През селото преминава река.
Природата около селото е много красива и живописна. Районът е екологично чист и потънал в зеленина. Жителите на селото са заети предимно в производството на плодове и зеленчуци и животновъдство. Съществуват отлични предпоставки за развитието на риболовен, селски и екотуризъм.
Редовни ежедневни автобусни връзки с гр. Варна, гр. Вълчи дол и околните села.

Източник: интернет
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: