ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Генерал Колево

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Добрич - с. Генерал Колево
1 / 6

Генерал Колево е село в област Добрич, част от община Добричкa. Намира се на 12 км.от гр. Генерал Тошево, на 12 км. от гр. Добрич, на 40 км. от гр. Балчик и на 60 км. от гр. Варна и международното летище.

 

обща информация


Населението му е около 100 човека. Надморска височина - 241 м. Релефът е равнинен. Климатът е умерено-континентален и се характеризира с горещо и сухо лято и студена зима с обилни снеговалежи.
Генерал Колево носи името на генерал Иван Колев - герой от Балканската, Междусъюзническата и Първата световна войни. В негова чест е издигнат паметник пред кметството на селото.

инфраструктура


Селото е добре устроено с кметство, магазин, ресторант, парк и частна земеделска кооперация. Редовен междуградски транспорт свързва селото с гр. Добрич, гр. Генерал Тошево и съседните села. Генерал Колево е тихо и спокойно, потънало в зеленина село. Липсва индустриално замърсяване, въздухът е чист, а районът екологично чист. Местните са заети предимно в зеленчукопроизводство, растениевъдство и животновъдство. Голямо предимство за селото е близостта му до градовете Добрич и Генерал Тошево и всички удобства, които те предлагат - квалифицирано медицинско обслужване, образование, местни институции и др.

Източник: интернет
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: