ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

Вранино

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Добрич - с. Вранино

Вранино е село в Североизточна България, част от община Каварна, област Добрич. То се намира на 10 км северозападно от Каварна, 24 км югозападно от Шабла, 16 км североизточно от Балчик, 23 км североизточно от Албена и на 12 км от 3 голф игрища.

обща информация


Климатът е умерено-континентален със силно силно повлиян от близостта на Черно море. Зимата е мека и с оскъдни снеговалежи, пролетта е хладна и слънчева, лятото е горещо, а есента - топла и влажна. Населението наброява около 280 човека. Надморска височина - 153 метра.

инфраструктура


В селото има читалище с богата библиотека, детска градина, хранителни магазини, кметство, пощенска станция, здравна служба, къща за гости, православен храм. Предстои изграждането на 4-звезден пансион за възрастни хора. Подготвя се инвестиционен проект за изграждане на ветроенергиен парк в землището на селото.
Инфрактруктурата е много добре изградена - пътищата са в добро състояние, селото е електрифицирано и водоснабдено, има покритие на всички мобилни оператори. Има редовен обществен транспорт до гр. Каварна, гр. Добрич и околните села.

природа

Вранино е потънало в зеленина, на територията му има и малък парк, създаден и поддържан от местните хора.
Традиционно в районът се развива селското стопанство - растениевъдство, зеленчукопроизводство. Около селото има големи масиви плодородна земя засети с пшеница, слънчоглед, ечемик и рапица.

Източник: Мирела
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: