ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Градище

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Градище
1 / 4

Градище е село в Северна България. Намира се в община Левски, област Плевен.

В България има още две населени места, носещи същото наименование - в община Севлиево, област Габрово и в община Шумен, област Шумен.

Отстои на 7 км югоизточно от гр. Левски и на 60 км в същата посока от гр. Плевен. Съседното село Бутово е на 4 км в същата посока, а столицата София е на 204 км югозападно.

Разположено е в Дунавската равнина, като в близост протичат две реки - малката рекичка Суха бара и р. Осъм, а надморската му височина достига 186 м. Климатът в района е умерено-континентален и се характеризира с горещо лято и сравнително студена зима.

Редовен автобусен и железопътен транспорт го свързват с останалите населени места. Улиците са асфалтирани и осветени. Изградени са водопреносна и електропреносна мрежи. Всички мобилни оператори имат покритие.

Постоянното население наброява 1164 души.

Тук функционират кметство, читалище със самодейни групи, магазини и заведение. Медицинска помощ ще получите в общинския център Левски, където са и най-близките учебни заведения.
Има стадион и футболен клуб.

Любимо място на местните е паркът от вековни дъбови дървета в местността Тараклъка, намиращ се в близост до течението на р. Осъм. Освен за отмора районът е подходящ и за риболов.

Красива природна забележителност, която задължително трябва да посетите са Крушунските водопади в местността Маарата (23 км югозападно). 

Туристическа атракция в близост е Деветашката пещера - една от най-големите и внушителни пещери в страната, намираща се на брега на река Осъм, на около 40 км югозападно от Градище. 

Източници: http://bg.wikipedia.org
Снимки: http://www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: