ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Ралево

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Ралево
1 / 4

Ралево е село в Северна България. Намира се в община Плевен, област Плевен

Отстои на 17 км южно от град Плевен, на 18 км източно от с. Горталово и на 5 км северно от с. Николаево. Съседното село Ласкар е на 2 км южно, а село Брестовец е на 11 км северно. Столицата София е на 155 км югозападно.

Разположено е в равнинно-хълмист район, а надморската му височина е 242 м. Климатът е умереноконтинентален и се характеризира с горещо и сухо лято, докато зимата е студена. През месеците юни и февруари падат много валежи. В района често явление са градушките.

Редовен автобусен транспорт го свързва с град Плевен и съседните населени места. В селото са изградени водопреносна, електропреносна и телефонна мрежи. Покритие имат и мобилните оператори.

Постоянното население наброява около 365 души.

Тук функционират кметско наместичество, читалище, магазин и кръчма. Детска градина има в с. Брестовец. Най-близкият общопрактикуващ лекар работи в с. Николаево, а в гр. Плевен ще намерите най-близките болници и училища.

Туризъм и забележителности

Районът предлага добри условия за ловен и риболовен туризъм, благодарение на богатите на дивеч местности и язовир Кайлъка (11 км), където се организират регати и се зарибява редовно. 

През съседното село Горталово преминава малката р. Чернелка, от тук води началото си и каньонът на реката, който е защитена природна забележителност. Изградена е екопътека, а туристите могат да разгледат множеството пещери в района, сред които пещера Капчука, останки от късноантична крепост в местността „Градището”, римски пътища, причудливи скални образувания.

Забележителности, част от 100-те национални туристически обекта, които трябва да посетите са мавзолеят-параклис "Св. Георги Победоносец", Панорама "Плевенска епопея 1877 г." и Регионалният исторически музей.
Парк "Кайлъка" пък е любимо място за отдих на плевенчани и на гостите на града.

Източници: http://bg.wikipedia.org http://uchilishta.guide-bulgaria.com
Снимки: интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: