ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Хаджи Димитър

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Добрич - с. Хаджи Димитър
1 / 3

Хаджи Димитър е село в Североизточна България, част от община Каварна, област Добрич.

Намира се на 6км. от Каварна и морският бряг, на 20 км от гр. Шабла, на 65км от Варна и на 10км от трите голф игрища. Население - 110 човека. Релефът е равнинен. Климатът е умерено-континентален, силно повлиян от близостта на Черно море - зимата е мека, а лятото - слънчево и горещо, с прохладни вечери. Селото носи името на известен български войвода, национален герой, който се е сражавал за Освобождението на България от Турско робство.

В селото има кметство, хранителен магазин, кафене, малък парк. Селото е електрифицирано и водоснабдено. Пътищата са в много добро състояние. Самото село се намира на първокласен път Каварна-Шабла. В селото са налични всички съвременни комуникации - интернет, сателитна телевизия и покритие на всички мобилни оператори. Има редовен градски транспорт до гр. Каварна и околните села. Изработен е инвеститорски проект за изграждане на вятърен парк в землището на селото.

Хаджи Димитър е само на 6 км от гр. Каварна, където жителите му имат достъп до всички съвременни удобства и услуги. Селото е тихо и спокойно. Селото попада в екологично чист район, известен с производството на висококачествени плодове и зеленчуци, ечемик, пшеница, слънчоглед и рапица. Местните хора са заети предимно в селското стопанство, като много от тях работят в гр. Каварна.

Източник: интернет
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: