ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

С. Добри лаки

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Благоевград - с. Добри лаки
1 / 3

Добри лаки е село в Югозападна България. Намира се в община Струмяни, област Благоевград.

Отстои на 82 км югозападно от гр. Благоевград, на 31 км в същата посока от с. Струмяни, на 45 км западно от гр. Сандански, на 65 км северозападно от българско-гръцката граница при с. Кулата и на 10 км източно от границата с Република Македония.

Добри лаки се разполага в подножието на Малешевска планина, на надморска височина от 1027 м. Районът се характеризира с полупланински релеф, с много гори и заоблени хълмове. От тук преминава река Лебница.

Климатът се характеризира с продължително, горещо лято и мека зима.

Населението наброява около 180 души.

Селото е електрифицирано, телефонизирано, частично водоснабдено и без канализационна система. Тук има кметство, пощенски клон, църква и търговски обекти.

На 31 км се намира с. Микрево, където има квалифициран медицински участък, среднообразователно училище и детска градина.

Туризъм

Добри лаки е малко и китно селце, сред красива и богата природа. Районът е много подходящ за планински и ловен туризъм. Тук има голямо разнообразие на различен по вид дивеч. Река Лебница спомага за развитието на горите и стопанствата.

Отлични условия за рафтинг предоставя река Струма при Кресненското дефиле (42 км).

В района може да се посети още мраморният скулптурен парк на открито в с. Илинденци (36 км), където са експонирани творбите на български и чуждестранни артисти-скулптуристи.

Местният събор се провежда ежегодно на празника Света Троица.

Източник: bg.wikipedia.org
Снимки: panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: