ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

кв. Киноцентъра

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - в. з. Киноцентъра

Кв. Киноцентъра е южен квартал, разположен в полите на Витоша между кв. „Бояна” и кв. „Драгалевци”.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Северно от квартала минава Околовръстното шосе на гр. София.
Там се намира и Националният киноцентър – „Бояна-филмс" , който отделя вилната зона със същото име от жилищния квартал. Между квартал "Киноцентъра" и вилната зона се намира и „Ботаническата градина” към БАН.

АРХИТЕКТУРА

Кв. Киноцентъра е сравнително нов квартал, застроен предимно с луксозни еднофамилни къщи. Непосредствената му близост до планината „Витоша”, отличната панорама към София, колоритната паркова среда, добрите комуникации и високите цени на имотите го правят достъпен и предпочитан за живеене от хора с висок социален статус. Поради липса на свободна земя, за целите на новото строителство, тук се търгуват и парцели, които са застроени в миналото. Остарелите постройки на тези парцели се събарят и на тяхно място се строят къщи със съвременна архитектура.

ТРАНСПОРТ

Градски транспорт:

  •  Автобус - № 64 може да се стигне до квартал „Хиподрума” и центъра на София; с автобус (А) - № 111 се стига до кварталите „Младост”, „Овча купел”, „Горна баня” и „Люлин”.

Текст и снимки: МИРЕЛА

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: