ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

Жк. Разсадника

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - ж.к. Разсадника
1 / 7

Жк. “Разсадника” се намира в западната част на София, в непосредствена близост до центъра на града.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

На север комплексът граничи с бул. “Ал. Стамболийски” и жк. “Илинден”,  на изток с бул. “Константин Величков”, на юг с бул. “Възкресение”, а на запад с бул. “Вардар”.

Това е един добре устроен квартал с достатъчно зелени площи и добри комуникации, което го прави предпочитан за живеене и непрекъснато поддържа интереса към жилищата, парцелите и търговските площи в района.

АРХИТЕКТУРА


В комплекса преобладава панелното строителство. В комплекса има няколко категории сгради - стари панелни блокове (строени преди повече от 25 години), тухлени сгради, блокове тип ЕПК (Едроплощен кофраж), нови панелни сгради, строени в средата на 80-те, и нови модерни тухлени кооперации, построени през последните десетина години. Нови блокове ЕПК има застроени по протежението на бул. “Възкресение” и бул. “Вардар”.

В югоизточната му част се намира парк ”Св. Св. Петър и Павел” и църква със същото име. Обграждащите комплекса булеварди са в добро състояние. Подменена е пътната настилка и някои подземни комуникации на ВиК и топлофикацията.

ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И АДМИНИСТРАЦИЯ


В квартал 'Разсадника" се намира І-ва АГ болница “Св. София”, (Специализирана болница за активно лечение СБАЛ – бившата “Тина Киркова”) и 57-мо СОУ на ул. “Коньовица”. В квартала се намират и представителствата на фирмите “Нипроруда” и “Химкомплект”.

ТРАНСПОРТ


Жителите на комплекса могат да ползват следнуте транспортни линии:

  • Трамваи - № 10, 8, 11 и 22;
  • Автобуси - № 11, 72, 77 и 83;

Снимки: МИРЕЛА
Използван източник: http://bg.wikipedia.org/

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: