ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ

жк. Младост-3

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - ж.к. Младост 3
1 / 1

Жк. "Младост" се намира в югоизточната част на град София и е вторият по брой население комплекс в столицата.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

На север от комплекса се намира жк. "Младост-1А", на запад - жк. "Младост-2", на юг - жк. "Младост-4" и на изток - жк. "Горубляне". В близост до жк. "Младост-3" няма промишлени предприятия, които да носят риск за околната среда. Едно от най-големите предимства на комплекса е, че почти всички жилища са топлофицирани.

АРХИТЕКТУРА


За разлика от други панелни комплекси, в жк "Младост-3" има доста голямо разнообразие от сгради. Все още преобладават панелните блокове , които са построени през последните 8 години. Блоковете тип ЕПК също не са малко. Най-привлекателни за клиентите са новопостроените тухлени кооперации в югозападната част на комплекса. Някои от тях са облицовани с декоративни тухлички и грабват погледите на минувачите.

ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ИКОНОМИКА

Там се намират Специализирана Хирургическа Болница “Св. Пантелеймон”, 25 Диагностично-консултативен център, Община “Младост” и РПУ ”Младост”. Училищата в квартала са 144 СОУ, 81 СОУ на ул. “Бъднина”, както и ССВМУ на ул. “Полк. В. Серафимов”. Има и няколко детски градини.

Жк. "Младост-3" се обслужва административно от район Младост с адрес: Младост 3, бул. Свето Преображение 1, номератор: 974 6230, факс 772 038. Общата електронна поща на район "Младост" - [email protected]

В жк. „Младост-3” има много търговски обекти.  Някои от тях са мебелния магазин "Нова Деница," детския комплекс “Патиланци”, пицария  “Виктория”,  сладкарница „Неделя” и супермаркет "Фантастико. В квартала има и голям открит и закрит пазар.

ТРАНСПОРТ

Основните пътни артерии, по които се движи масовият градски транспорт, са в добро състояние. За пътуване от и за "Младост-3" могат да се ползват следните транспортни линии:

  • Автобуси (А) - № 4, 76, 111, 213, 214, 305 и 306;
  • Маршрутни таксита -  № 4, 6, 36;
  • Метро

Текст и снимки: МИРЕЛА

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: