ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

Меден рудник

Вижте къде се намира на картата Имоти в град Бургас - ж.к. Меден рудник
1 / 6

„Меден рудник“ е най-новият и най-голям жилищен комплекс в Бургас. Населението му е около 80 000 жители. Той е най големият жилищен комплекс в източна България.

Инфраструктура:

Първите панелни блокове в комплекса са построени през 1976 г. В квартала има пет жилищни зони, а в момента усилено се работи и по новата (зона Д), в която се строят модерни, високоетажни кооперации. Меден рудник е най-бързо нарастващият комплекс в Бургас.

В комплекса има 4 основни училища ( "Константин Петканов", "Елин Пелин", "Найден Геров" и "Петко Росен"), също така има техникуми по корабостроене и машиностроене.

В Меден рудник се намират магазини, ресторанти, нощни клубове и супермаркети за хранителни стоки. Също така има места за отдих и спорт (боровата горичка, парк "Меден рудник", спортен комплекс и др. През комплекса минава шосето до Средец (бул.Тодор Грудов). Има изградена и велоалея.

През 2007 год. е открит параклис "Свети великомъченик Димитър". В близост до жилищния комплекс се намира манастир "Света Богородица", обичано и посещавано място за отдих и развлечение сред природата.

Транспорт:

Жилищен комплекс "Меден рудник" има редовен транспорт до центъра на града, както и до крайните квартали.
Жителите на квартала могат да използват следните линии:

Автобуси: 211, 121, 209, 9А
Тролейбус
Маршрутни линии 1, 2 и 2А

Има проект, който предвижда създаването на лека градска железница, която да свърза Меден рудник с центъра на Бургас и болницата в ж.к. Зорница.

Източник: Уикипедия, burgasbus.piczo.com
Снимки: Интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: