ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

жк. Обеля-1

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - ж.к. Обеля 1
1 / 6

Жилищният комплекс “Обеля” се намира в северната част на София.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

На север комплексът се простира до квартал Обеля и северната жп линия на столицата. На изток достига до жк. "Обеля-2" и бул. “Ломско шосе” - една от входно-изходните пътни артерии на София, която води по посока на прохода Петрохан, Монтана и Видин. На юг граничи с кв. “Модерно предградие” и гробищата “Бакърена фабрика”.

образование, ИКОНОМИКА И администрация

В района няма промишлени предприятия и затова няма особени проблеми с околната среда. Наблизо не минават големи транспортни магистрали с натоварено движение.

В комплекса се намира целодневна детска градина "Арлекино, а най-близкото училище е в кв. "Обеля-" - 62 ОУ "Христо Ботев". Най-близката поща също се намира в квартала "Обеля".

АРХИТЕКТУРА


Жк. “Обеля-1” е един от най-новите панелни комплекси в рамките на столицата. Жилищните сгради все още не са амортизирани, както в някои подобни комплекси, изграждани преди 30-40 години. Между блоковете няма много зелени площи.

ТРАНСПОРТ

Транспортни линии, които обслужват комплекса са:

  • Трамваи - №  1 и 6;
  • Автобуси - № 150, 51;
  • Маршрутните таксита - № 2 и 7;

Текст и снимки: МИРЕЛА

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: