ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

жк. Люлин-9

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - ж.к. Люлин 9
1 / 6

Ж.к. Люлин-9 е квартал в северната част на град София. Той е микрорайон в най-големия квартал на територията на София - Люлин.
 

Местоположение:

Кварталът граничи с бул. „Сливница” и кв. Модерно предградие на североизток, с бул. „Луи Пастьор” и ж.к. Люлин-10 на изток, с бул. Царица Йоана” и ж.к. Люлин-7 на югозапад и с бул. „Генерал Асен Николов” и ж.к. Люлин-8 на запад.

Архитектура:

Ж.к. Люлин-9 е застроен с предимно панелни и ЕПК блокове, построени в по-голямата си част през 70-те и 80-те години на XXв. Комплексът е предпочитан, заради близостта си до две метростации- „Западен парк” и „Люлин”. Поради тази причина, в квартала има и новопостроени тухлени сгради. Междублоковите пространства са облагородени и озеленени. 

 

Образование, здравеопазване и икономика:

В квартала функционират 40 СОУ „Луи Пастьор” и 12 ДКЦ. Най-близко разположената детска градина се намира в ж.к. Люлин-10. Комплексът разполага с множество магазини, супермаркет от веригата „Европа”, сладкарница „Неделя”, кафенета и ресторанти.

Транспорт:

Жителите на комплексът могат да използват следния градски транспорт:

Маршрутни таксита:

 

Източници: Мирела, Център за градска мобилностsofiadnes.net
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: