ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

жк. Овча купел-2

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - ж.к. Овча купел 2

Жк. "Овча купел-2" е квартал в южната част на София.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Комплексът е с отлична инфрастрактура, добра и бърза връзка с центъра на София. Кварталът граничи с кв. „Славия” и жк. "Овча купел" на изток (спортен комплекс „Славия”), от север с ул. „Обиколна”, от запад с кв. „Горна баня” и от юг с кв. „Павлово” и кв. „Княжево”.

АРХИТЕКТУРА


В "Овча купел-2" има сравнително нови комплекси – от около 20-25 години. Те са застроени предимно с панелни и ЕПК блокове (Едроплощен кофраж). От няколко години свободните парцели се застрояват с нови тухлени кооперации. В момента строителството на нови жилищни сгради в района е доста динамично.

ОБРАЗОВАНИЕ, ИКОНОМИКА, АДМИНИСТРАЦИЯ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ


В „Овча купел- 2” се намира 149-то СОУ, което е в близост до бл. 43. На територията на квартал „Овча купел 2” се намира църквата „Св. Борис”, пощенска станция и голям зеленчуков пазар.

В близост до бул.”Монтевидео” се намират НБУ (Нов Български Университет), 4-та МБАЛ – втора база и 21-ви Диагностично-консултативен център.

Търговският център „Овча купел” и супермаркет „РАМСТОР” се намират наблизо - в "Обеля-1".

ТРАНСПОРТ

  • Автобуси – № 11, 60, 73, 102, 103, 107, 260;
  • Маршрутни таксита - № 15, 19, 24, 27, 29, 33, 38, 48;
  • Трамваи - № 11, 5;

През последните няколко години в район "Овча купел" бяха построени много нови сгради и комплекси. Това превърна квартала в предпочитано място за покупка на жилища. Засиленото предлагане на нови имоти направи средната цена за кв.м площ приемлива за купувачите, а близостта до Нов български университет е предпоставка за покупка с цел инвестиция и отдаване под наем.

Текст и снимки: МИРЕЛА

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: